[English][Polski]
logo

View Thread

Czy serwer według ciebie wymaga zmian?
Tak Tak 83%[10 Votes]
Nie Nie 17%[2 Votes]
Total Votes : 12
 Print Thread
Serwerowe pierdolenie
Karton
Nie wiem od czego zacząć, więc jakoś spróbuję.
Gram na tym serwerze od około jakiegoś roku, na początku mi się podobał, jakiś taki nieduży serwer ładnie rozwinięty na który trafiłem szukając serwera który zastąpi serwer DM Team Neo.
Natomiast teraz po roku, po zebraniu większego doświadczenia zacząłem dostrzegać coraz więcej niedociągnięć w którymi ten serwer ustępuje innym.

Przede wszystkim burdel, burdel wśród map, mamy ponad 7000 map na serwerze z czego granych jest może ~100.
Na serwerze mamy także przestarzałe skrypty, które w podstawieniu do nowych wersji MTA przestają działać jak należy. Blokada przed pustym nickiem? Też nie działa.

Burdel wśród administracji, ja rozumiem że każdy z nas ma swoje życie prywatne, ale serwer bez jakiejkolwiek opieki staje się zabawką dla randomów z turcji, tunezji, rosji czy chuj wie skąd jeszcze. Do tego do niedawna jeszcze funkcję super-moderatora pełnił.. ćpun... który wchodził na serwer afkować albo opowiadać jak to mu źle w życiu.
Administracja właściwie jest jednoosobowa: Jano, który też wchodzi raz na ruski rok, wrzuci mapy nawet nie przeglądając ich i wyjdzie.
Moderacja? Lucek, Jeko, grają też w coś innego, Ola i SpeedDemonz, Hero oraz inni też nie będą siedzieć całą wieczność na serwerze. W końcu to zaczyna się nudzić

Forum - to powinna być wizytówka serwera, kiedy sporo serwerów stawia na nowoczesne silniki i świeże motywy które stały się już jako-tako standardem, nasze zatrzymało się w 2008, gdzie rządziło w większości phpBB by przemo. Forum wymaga gruntownej zmiany.

Regulamin - regulamin powinien być zaaktualizowany i wyświetlany za każdym razem kiedy wchodzimy na serwer, z możliwością naciśnięcia "OK" dopiero kiedy go całego przeczytamy (czyt. zjedziemy suwakiem na sam dół), żeby nie było w nim różnego rodzaju luk czy niedociągnięć pozwalających na własną interpretację albo brak reakcji w określonych sytuacjach

No i najważniejsze - chęci i możliwości.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoby które za serwer odpowiadają, właściwie to mają go kompletnie w dupie. Rafał? Tylko opłaca, Jano? Też nie wchodzi, chyba że wgrać mapki albo bo np. szrek coś odpierdalał. Ja rozumiem że zapał mija, motywacja mija, mamy własne życie. Ale to ten moment kiedy trzeba wybrać nowe osoby które chcą coś zmienić.
Natomiast osoby które tego serwera nie mają w dupie, i zależy im na jego losach, tak naprawdę nie mogą nic. Co może taki SpeedDemonz? Jest tylko zwykłym supermodem. Brakuje nam podziału administracyjnego jaki jest na FFS, każdy admin jest przydzielony do czegoś innego, jeden się opiekuje DM inny Race a inny DD, znowuż inny opiekuje się radiem.

Pewnie zacznie się "ale karton ty jesteś zwykłym graczem i co ty masz tu wgl do gadania?11"
Tak jak ostatnio próbowałem przekonać Jano żeby zmienił FPS DMów na 55 (no bo na 60 dzieją się dziwne rzeczy, a ta gra jest zoptymalizowana pod 30 tak naprawdę). Nie docieralo do niego że mapy są projektowane pod ~50 FPS
W zamian zostałem trochę zbesztany że to gównomapy są skoro przelatujemy "a jak było 50 to było pierdolenie żeby bylo 60".. no super, nie można zmienić zdania? Smile

Chciałem coś jeszcze napisać ale straciłem wenę, w każdym razie, ten serwer wymaga radykalnych zmian.

rafalh
Na serwerze mamy także przestarzałe skrypty, które w podstawieniu do nowych wersji MTA przestają działać jak należy. Blokada przed pustym nickiem? Też nie działa.

Możesz rozwinąć? Ja nie zauważyłem żadnych problemów.
Z większością się zgadzam, ale co zrobić. Moja aktywność ogranicza się do aktualizowania wersji serwera i czasami skryptów, a na więcej rzeczy nie mam chęci. Fajnie, że chcesz nowe skrypty, nową stronę itp ale kto to ma niby zrobić? Zgłaszasz się na ochotnika?
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/39698.gif

http://rafalh.ovh.org/
Abazur
mapy syf, adminow brak, turki i ruski lepiej traktowani niz polacy, regulamin kazdy ma w piz@%()@e.

masz u mnie flaszkę za ten wywód.

ale to nic nie zmienia bo już o tym było mówione ze 1-2 lub 3 lata temu i jak widać... Rafalek powie ze nie ma czasu albo nie jego brożka.

mnie tylko boli ze tyle map gownianych jest a co sie usunelo to jakis cwel spowrotem dodawal nowe...

Freak
Rafalh, a na czym ta nowa strona miałaby polegać? Od nowa cały projekt masz na myśli czy zmiany wyglądu obecnej?
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/1/50175.gif

rafalh
To Karton z nową stroną wyskoczył. Myślę, że chodzi mu przede wszystkim o odświeżony wygląd.

Karton
rafalh napisał(a):
Fajnie, że chcesz nowe skrypty, nową stronę itp ale kto to ma niby zrobić? Zgłaszasz się na ochotnika?

Z chęcią, ale może lepiej zostawię to komuś kto ma większe doświadczenie.

A co do skryptów to fakt, może się rozpędziłem z tym że nie działają wszystkie, ale na bank:
- Blokada pustego nicku wywoływanego wpisaniem samego koloru - nie działa
- Votekick - raz działa, raz nie, przeważnie nie działa.

Co do forum to chodzi mi o w ogóle nowy silnik, nowy schemat i odświeżoną grafikę.
Sam w tym nie jestem jakimś specem, dlatego myślę że lepiej poszukać kogoś kto się na tym zna Smile
Myślę że nawet wśród graczy tu obecnych ktoś by się znalazł.

rafalh
Możesz bardziej opisać o co chodzi z votekick? Powinien działać gdy nie ma moderatorów na serwerze.
Kiedyś chciałem przerobić forum na skrypt phpBB3 i dużą część roboty miałem skończoną (migracja postów itp) ale straciłem motywację. Jakby ktoś chciał kontynuować to można by odświeżyć...

szrek20
a po co tu wgl cos zmieniać jak ktoś kampi to naciskasz spacje i grasz dalej najwyżej sie zmieni mapa to że ktos kampi to znaczy ze był mądrzejszy od wszystkich i zamias brać udział w wojnie po prostu kampił. potraktujcie kampera jako lepszego od siebie co najwyżej kliknie K i sie zmieni mapa tak samo jak by ktos lepszy od was zdobył huntera albo wpadł do wody chwile po was. naprawde serwer nie wymaga zmian co najzyżej mozna zmienic regulamin, i tak wszyscy piszą co chcą i grają jak chcą jadąc najwolniej jak to mozliwe albo najszybciej łamiąc punkt o jechaniu z ustaloną trasą. proponuje wyjebac ten regulamin

Jump to Forum: