[English][Polski]
logo

View Thread

Rekrutacja powinna zostać otworzona?
Tak Tak 79%[11 Votes]
Nie (uzasadnij) Nie (uzasadnij) 21%[3 Votes]
Total Votes : 14
 Print Thread
Moderatorzy
Karton
W związku z tym że od jakiegoś czasu na serwerze panuje syf, nie każdy mod/admin ma też czas żeby siedzieć calymi dniami na serwerze uważam że dobrym pomysłem byłoby wybranie ekipy paru nowych moderatorów na okres próbny. Siedziało mi to w głowie od jakiegoś czasu ale widzę, że nie tylko ja uważam że przydałoby się wybrać dodatkowo parę osób.
Proponowałbym również zrobić jakąś rozpiskę z godzinami "pracy"
Tzn. który członek ekipy może wejść o której godzinie w ciągu dnia i do której siedzieć, żeby można było ewentualnie się jakoś pozamieniać a serwer nie zostałby bez opieki. Lub wiedzieć w których godzinach serwer zostaje bez moderatora.

Również przeszło mi przez głowę aby napisać regulamin dotyczący ekipy moderatorów/administracji, żeby jakoś utrzymać ekipę bez nadużyć (w razie czego jestem sam w stanie napisać owy regulamin)

Swoją drogą chciałbym też zaproponować awans dla Demona bo dobry z niego smod, swoje przesłużył i dużo na serwerze przesiaduje ale to nie jest jakieś bardzo ważne Grin

SpeedDemonZ
Heh no schlebiasz mi tym awansem ale myślę że tak jak jest jest dobrze. No chyba że mi ktoś tam u góry zaproponuje to może się zastanowię ;d. Cóż co do sprawy będę tutaj bardzo obiektywny więc nic osobistego. Jest to prawda że co raz mniej administracji gra gdyż praca/szkoła i rankami jak ktoś ma akurat czas pograć to nie ma nikogo. I może by się ktoś tam taki przydał ale szczerze powiedziawszy nie widzę dobrego kandydata. Oczywiście jest dużo osób którzy są stałymi bywalcami ale to nie wystarczy by być moderatorem. Dużo z tych osób używa między sobą języka o który nie raz upominał się nasz bękart Szrek i oczywiście nie mam nic do tego ale już jako mod no to trochę nie wypada. I gram też tu trochę i wiem że ktokolwiek nie dojdzie do chociaż minimalnej władzy to w końcu zaczyna setać mapy na potęgę. Nic osobistego, to jest moje zdanie na dzisiejszą sytuację na serwerze. I tak decyzja zależy do Rafała. Raz jest za dużo administracji i trzeba wyrzucać a raz jest za mało i trzeba na siłę kogoś brać ;d Reasumując może jedna osoba się przyda by grać rano ale nie widzę kompetentnej osoby.
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/1/8846.gif
---------------------------------------------
PSN ID : XotreX
Steam ID: XotreX
SpeedDemon|PL
Vv|SpeedDemonZ

Karton
SpeedDemonZ napisał(a):

Heh no schlebiasz mi tym awansem ale myślę że tak jak jest jest dobrze. No chyba że mi ktoś tam u góry zaproponuje to może się zastanowię ;d. Cóż co do sprawy będę tutaj bardzo obiektywny więc nic osobistego. Jest to prawda że co raz mniej administracji gra gdyż praca/szkoła i rankami jak ktoś ma akurat czas pograć to nie ma nikogo. I może by się ktoś tam taki przydał ale szczerze powiedziawszy nie widzę dobrego kandydata. Oczywiście jest dużo osób którzy są stałymi bywalcami ale to nie wystarczy by być moderatorem. Dużo z tych osób używa między sobą języka o który nie raz upominał się nasz bękart Szrek i oczywiście nie mam nic do tego ale już jako mod no to trochę nie wypada. I gram też tu trochę i wiem że ktokolwiek nie dojdzie do chociaż minimalnej władzy to w końcu zaczyna setać mapy na potęgę. Nic osobistego, to jest moje zdanie na dzisiejszą sytuację na serwerze. I tak decyzja zależy do Rafała. Raz jest za dużo administracji i trzeba wyrzucać a raz jest za mało i trzeba na siłę kogoś brać ;d Reasumując może jedna osoba się przyda by grać rano ale nie widzę kompetentnej osoby.

To fakt, jak dostaje się rangę to często odbija do głowy. Osobiście mam ten okres za sobą. Chociaż ja np. nie jestem także jakimś zapaleńcem DM jak większość więc nie setałbym na potęgę map.
No ale do tematu, myślę że warto byłoby dać szansę większości - jest też tak że po dostaniu moderatora zmieniasz swoje zachowanie i zaczynasz się zachowywać na poziomie, bo to tak trochę jakbys dostał pracę

SpeedDemonZ
Taa na początku jest się potulnym a później odwala jak Masterowi czy Szrekowi heh. Nie no jasne jeżeli Rafał tak zadecyduje to mogę nawet pomóc wybrać o ile moje zdanie się będzie liczyło ;d
SpeedDemon|PL
Vv|SpeedDemonZ

Dixu
Myślę, że demon będziesz miał dużo do powiedzenia jeżeli chodzi o wskazanie nowych moderatorów ponieważ ty przesiadujesz na serwerze i wiesz kto jak się zachowuje ;v

Scoobs
Dixu napisał(a):

Myślę, że demon będziesz miał dużo do powiedzenia jeżeli chodzi o wskazanie nowych moderatorów ponieważ ty przesiadujesz na serwerze i wiesz kto jak się zachowuje ;v

Tu się zgadzam z Dixem Grin

Połączony z 01 listopad 2017 11:42:24:
A tutaj kilka przykładów co się dzieje gdy na serwerze nie ma administracji:
https://imgur.com...
Edited by Scoobs on 01-11-2017 12:42

Luczjan
Połączony z 01 listopad 2017 11:42:24:
A tutaj kilka przykładów co się dzieje gdy na serwerze nie ma administracji:

Gracz został zbanowany. To jest normalne, że są kamperzy zawsze tak było tak jest i będzie. Na wszystkich serwerach zdążają się takie przypadki, że jakaś osoba campie to ja normalne żeby się ich pozbyć to, co 2 gracz musiałby mieć moda.

Abazur
sorry ale 24/7 nie ma opcji zeby ktoś siedział :>

rafalh
Jeśli problemem są nieaktywne osoby to może należałoby zmniejszyć czas po jakim są automatycznie zabijane? Albo można by ich automatycznie wykopywać po pewnym czasie nieaktywności. To wszystko jest zaimplementowane i można łatwo skonfigurować.
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/39698.gif

http://rafalh.ovh.org/
Karton
rafalh napisał(a):

Jeśli problemem są nieaktywne osoby to może należałoby zmniejszyć czas po jakim są automatycznie zabijane? Albo można by ich automatycznie wykopywać po pewnym czasie nieaktywności. To wszystko jest zaimplementowane i można łatwo skonfigurować.

Problemem nie są tylko nieaktywne osoby, ale również osoby które wypadły z trasy, a trasa jest 17598148km nad ziemią przez co spadają pół godziny, albo utknęły w obiektach dekoracyjnych ale się ruszają więc skrypt ich nie widzi jako stojących w miejscu. Albo zwyczajnie kampią. Do tego nadużywanie votemap bo kupisz jakąś mapkę, a randomy z turcji ci ją votną.. Na tym serwerze opieka jest potrzebna prawie ciągle, inaczej żadnej przyjemności z gry nie ma.

SpeedDemonZ
Tak jak mówi Karton, zbyt łatwo oszukać skrypt ruszając się co chwile o milimetr w przód lub tył Wink a już nie klikanie "k" podczas spadania wkurza mnie od hmm 2010 roku? xD Zresztą camperzy tak samo długo. Nawet jak jest jakiś moderator to on też pojedzie mapkę i ile razy tak miałem że chciałem pograć i wgl nagle ginę a na spawnie 3 osoby ;d Jednocześnie musiałoby być ze dwóch moderatorów którzy gorzej grają by mogli zabijać resztę xD Tak było jest i będzie
SpeedDemon|PL
Vv|SpeedDemonZ

Abazur
albo zrobic skrypt ze gracz musi poruszyc sie w danym czasie, odpowiednią odległość w osi (poziomej) a jak nie to skrypt zabije.
bo glownie na DM sie zapier@%^& na wprost niemałe odleglosci xd a na mapach gdzie tak nie jest to by admin/moderator wyłączał skrypt i wuola !

Dixu
Ten skrypt to nie jest zły pomysł jednak nadal jestem za tym aby skład moderatorów trochę się powiększył ;v

Karton
Dixu napisał(a):

Ten skrypt to nie jest zły pomysł jednak nadal jestem za tym aby skład moderatorów trochę się powiększył ;v

W szczególności że problemem rownież jest votowanie map, w tym nawet tych kupionych... Dopiero obecność moderatora wyłącza komendę /votemap. A no i nie działające votekick.

Połączony z 06 listopad 2017 19:44:47:
Więc, rafale? Jaka decyzja?
Edited by Karton on 06-11-2017 19:44

rafalh
Skrypt nigdy wszystkiego nie obsłuży a wymuszanie dużej zmiany pozycji w poziomie też nie ma sensu bo to od mapy zależy bardzo.
W sumie można zrobić rekrutacje tylko jak zgłoszą się 2 osoby to słabo będzie Pfft
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/39698.gif

http://rafalh.ovh.org/
Jump to Forum: