Cookie Control - ToxiC PL wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. [Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies].
Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować Cookies.
Zdarza się że mapy są projektowane od 0 na nowych modelach, a nasz serwer nie ma super szybkiego downloadu więc nie każdy gracz ma od razu wszystkie obiekty.
Propozycją jest by niektórzy gracze byli wykluczeni z rozgrywki na czas pobrania zasobów mapy. W jaki sposób? Nie spawnując ich w ogóle. Opcję respawnu będą mieli dopiero po pobraniu zasobów.
Druga propozycja to natomiast rewind, przewijanie jak w którejś grze wyścigowej (nie pamiętam jaka to była) gdy po zabiciu i zrespawnowaniu ponownie możemy się cofnąć przed part który zjebaliśmy. Działałoby to tylko na DM, takie rozwiązanie funkcjonuje na FFS i powiem szczerze że jest to całkiem przydatne, irytujące jest kiedy musisz 10 razy wciskać K żeby ustawić się w dobrym miejscu by jako duch móc jechać dalej.
Po co ta pierwsza propozycja? Chodzi o modele samochodów czy obiektów z mapy? Może głupie pytanie, ale dawno się tym nie bawiłem - to nie jest tak że domyślnie gracz musi pobrać wszystkie pliki żeby mieć stan ready w scoreboard?
Z tego co się orientuje to funkcjonuje na zasadzie że albo ten gracz się zrespi i będzie mu się nadal ściągało albo nie pojawi się do momentu aż mu się pobierze i nikt go nie będzie widział. Kiedy wszyscy spadną to wtedy się pojawi na spawnie. Ale mogę się też mylić i to nie przez ściąganie mapy tylko zasobów serwera.
Kartonie, gra którą masz na myśli to oczywiście Forza ;d Ewentualnie podobny motyw miał miejsce w NFS The Run tylko tam był czarny ekran podczas cofania przejazdu
---------------------------------------------
PSN ID : XotreX
Steam ID: XotreX SpeedDemon|PL Vv|SpeedDemonZ
Po co ta pierwsza propozycja? Chodzi o modele samochodów czy obiektów z mapy? Może głupie pytanie, ale dawno się tym nie bawiłem - to nie jest tak że domyślnie gracz musi pobrać wszystkie pliki żeby mieć stan ready w scoreboard?
Obiekty z mapy, dla przykładu wgrałem ostatnio DD King of Speeda które od 0 jest robione na jego modelach, połowie serwera się nie ściągnęło do zakończenia odliczania, więc gdy gra wystartowała ludzie spadli do wody.